• Deň narcisov 2024

          • Milí rodičia a priatelia našej školy,
             

            Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

            Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

            Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

            Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

            Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách

            Bratislava - OC Nivy, Eurovea, Avion, Vivo

             

            Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

          • Matea Maletz na Celoštátnom kole Nemeckej olympiády

          • Úžasný úspech nemčinarov! Žiačka našej školy, Matea Maletz zo sekundy A, sa v silnej konkurencii na Celoštátnom kole Nemeckej olympiády umiestnila na krásnom 1. mieste. Matei blahoželáme a prajeme mnoho ďalších úspechov v štúdiu a veríme, že aj nasledujúce roky bude hrdo reprezentovať našu školu!

          • Fantastické 1. miesto

          • Tilgnerka má 1.miesto na celoslovenskom kole v Olympiáde z anglického jazyka!

            Víťazkou celoštátneho kola sa stala naša talentovaná Eliška Reviliaková zo sexty A.

          • Skutočne zdravá škola

          • Naša škola sa okrem iného venuje aj téme zdravého stravovania. Svedčia o tom mnohé projekty a aktivity, ktoré sme už zrealizovali. Téme kvalitného a udržateľného stravovania sa chceme venovať komplexnejšie a aj preto sme sa zapojili do programu Skutočne zdravá škola. K aktivitám, ktoré sa nám už osvedčili, pribudnú ďalšie – budú sa týkať nielen samotnej výživy, ale tiež vyhľadávania informácií odkiaľ jedlo pochádza, ako vzniká, ako vplýva na náš organizmus, ale aj to ako ovplyvňuje svet, v ktorom žijeme. Program Skutočne zdravá škola je pod záštitou MŠVVaV SR a tiež pod záštitou Bratislavského samosprávneho kraja.

            Projekt na škole zastrešuje akčná skupina pre zdravé stravovanie v zložení Soňa Benčová (koordinátorka projektu, plus za učiteľov 1. stupňa), Monika Búryová (za učiteľov 2. a 3. stupňa), Zuzana Tirpáková (za školský klub), Marián Maszay (vedúci školskej jedálne), Katka Ovečková – Medveďová (za rodičov) a tento tím ešte doplníme študentami 2. a 3. stupňa. Veľmi radi uvítame vaše návrhy na aktivity, ktoré budeme realizovať na vyučovaní a aj vo voľnom čase.

          • Maratón

          • Naši prvostupniari bez mihnutia oka zvíťazili na súťaži ŠKOLSKÉ MARATÓNSKE HRY.

            Postúpili do finále, ktoré sa uskutoční na začiatku apríla. Držíme si palce!

          • Vianočná zbierka

          • Dobrý deň pani riaditeľka a všetky deti na škole na Tilgnerovej,

            Rád by som sa vám s odstupom času veľmi pekne poďakoval za zapojenie sa do Vianočnej zbierky pre zvieratá v núdzi. Aj vďaka vášmu veľkému úsiliu a nadšeniu pre tento začínajúci projekt sa podarilo vyzbierať úctihodné množstvo potrebných vecí pre útulky a občianske združenia, ktoré pomáhajú opusteným zvieratám a zvieratám v núdzi. Dokázali sme tak spoločne pred Vianocami priniesť radosť a šťastie na miesta, kde sú tak potrebné. Za to som vám ja s manželkou, množstvom dobrovoľníkov, ale aj malých a veľkých chlpáčov nesmierne vďačný. Posteľné obliečky, plachty, deky, krmivo, rôzne mňamky, ale aj hračky, sú pre útulky a OZ veľmi veľkou pomocou.

            Komu ste pomohli?

            Všetky vyzbierané veci zo zbierky sa prerozdelili a boli distribuované podľa potrieb medzi nasledujúce útulky a OZ:

            Slovenská Aliancia Ochrancov Zvierat (SAOZ)

            Cesta za domovom (Poprad)

            Centrum nájdených zvierat (Ružomberok)

            Mačacia kaviareň Mačinézy (Bratislava)

             

            VEĽKÁ VĎAKA A KRÁSNY DEŇ VŠETKÝM :)     

            Martin Paško

            Poslanec MiZ Bratislava - m.č. Karlova Ves

          • Na vlastivede

          • V 3. A sme zavŕšili tematické celky na Vlastivede a vrhli sa na spoločné projekty. Témy boli Plán našej školy a Kultúra v Bratislave. Deti si vybrali vlastné tímy a zvolili si vedúcich. Vedúci určili čo si kto doma pripraví k téme.  V piatok sme všetko priniesli do školy a dali doromady...

            A rodičov sme opäť nechali "oddychovať" :-)....aj keď niektorí z nich to opäť nevydržali :-)...

          • Starostlivosť o životné prostredie

          • My v 2. C máme veľmi radi praktické vyučovanie. Prvé slnečné februárové dni sme preto strávili vonku aj počas vyučovania Prvouky.

            Je super, keď o starostlivosti o životné prostredie nečítame len z kníh, ale môžme priložiť aj sami ruku k dielu. A tak sme pre nás aj Vás všetkých Tilgnerákov vyupratovali školský dvor!

            Michal Matuščin

             

          • Pokorili sme anglickú olympiádu

          • 14.2. sa konalo na Spojenej škole Novohradská krajské kolo Olympiády z anglického jazyka. Olympiáda sa skladala z dvoch častí - test, ktorý preveril gramatiku a ústna časť zameraná na čítanie s porozumením a hovorenie. Eliška Reviliaková zo sexty A získala v kategórii 2A 1. miesto, a tak bude reprezentovať Tilgnerku v apríli na celoštátnom kole, kde si zmeria sily s ôsmimi najlepšími študentmi z celého Slovenska.

          • Detský ples 2024

          • Prvý ročník fašiangovej zábavy na prvom stupni základnej školy odštartoval novú tradíciu našej školy. 

            Ples otvorili žiaci krásnym valčíkom na Modrom Dunaji. Nasledoval krátky program, v ktorom vystúpila dievčenská skupina so svojim číslom v akrobatickom rokenrole. No a potom? 

          • Ekonomická olympiáda pre ZŠ

          • Na konci januára sa naši žiaci zúčastnili školského kola Ekonomickej olympiády pre ZŠ.

            Tento rok bola organizovala Ekonomická olympiáda len druhý rok pre ZŠ. Z našej školy sa jej zúčastnili žiaci z 9. A , 9. C a Kvarty A. Otázky boli zamerané na základné vedomosti z oblasti finančnej teórie a praktické, ktoré sa týkali finančnej gramotnosti. Naši žiaci preukázali dobré vedomosti z obidvoch oblastí. Prvé miesto získal Matúš Krivošík - Kvarta A . Druhé miesto rovnakým počtom bodov získali žiaci Adriana Bednárová a Jonáš Ďurana - Kvarta A. Tretie miesto obsadil Nikolas Tomčík – Kvarta A. štvrté miesto získali spoločným počtom bodov Soňa Rozkopálová - 9. C a Oskar Tariška – 9. A. Väčšina zúčastnených žiakov dosiahla viac ako 50% úspešnosť. Všetkým zúčastneným gratulujeme.

          • Komunikačné schopnosti

          • ​​​​​lebo ako sa pripraviť na pracovný pohovor. Dnes na túto tému besedovali žiaci 9. C s pánom kaučom Martinom Prodajom.

            Bolo to prínosné, účelné. Ďakujeme!